Monday, December 21, 2009

SUPERhero


dunia menghadapi banyak masalah.PELBAGAI MASALAH.n adalah sorang SUPERHERO. yang kononnye cube untuk menyelamatkan dunia.membantu orang ramai, menyelamatkan sesiapa sahaja. die kene bertanggungjawab untuk menolong orang yang kene serang resakse, kene serang orang jahat, kene rogol. kadang kadang orang nak melintas jalan pun die kene tolong...lecehkan? hal kecik je tuh. tapi nak wat camner..kate dah tanggung jawab..sayangkan penduduk bumi tersebut. tapi..dah tolong banyak pun, penduduk bumi tersebut masih mempertikaikan tentang segala tanggungjawab yang dipikul oleh sang SUPERhero ini. kenape ye? hrmmm...kengkadang sang SUPERhero ni rase sunyi....walaupun dikelilingi penduduk bumi tersebut.tak tau kenape. (terpakse la terbang g puncak klcc tu n duduk termenung kat situ sambil kilat sabung menyabung kat belakang,) 2009? tahun macam macam buang sang SUPERhero tersebut...menyelamatkan dan ada jugak kadang kadang terbinasakan sesuatu..hehehe....yelah SUPERhero pun manusia gak.adalah terkehel sket. nak wat camner.erm entahlaaa sang SUPERhero oiii...

Thursday, November 26, 2009

bulan baru yang penuh


wowowowowow..sawan aku tgk citer ni.seyes dah lama aku tak tgk movie yang tinggalkan kesan mendalam kat lubuk hatiku..(last aku tgk ARMAGEDDON dulu kale) yang paling best aku tak penah tgk pun twilight ni dulu....baru 3 hari sebelum premier arituh aku tertengok kat astro..terusssssss 26 ritu membeli tiket katenyeee tuan tuan dan puan puan sekalian..aku rasa sgt seronok tahap pontianak pencen yang hidup kaya raya dalam rumah kaca atas bukit..wow....pepeun citer ni memang best..


ps:teringin nak jd cam si edward tu..romantik nak mampos

Sunday, November 22, 2009

lily+aini+hayata's n my SPERM

our design concept









oittt.....plz thnk out of the box....SPRM?? mulelah pk bebukan kan..sengal la korang..SPERM is my idea untuk design concept lighting desing for id student saturday 14 kat SAITO (Saito Sucks) smalam....after kelam kabut mencari bahan ntuk wat glow in d dark liquid akhirnya tak jumpe (thanks LILI LANI) akhirnay kitorang beli je yang ada dalam stick tu keratt dan kumpulllll kemudian salurkan kedalam tiub getah tu ha...nyway aku memang tak harap pepe hadiah pun.tapi after tgk kesungguhan team kitorang yaitu lili, aini dan hayata sangat bersungguh sungguh + design dari kolej lain yang cam cibai...aku ters meletakkanharapan untuk no 1(hahahah perasan) aku cam konfident la coz of our concept..sperm=the start of human evolution...yang lain aku tgk cam haram....mengong..tapi bukan rezeki kite dapat no 3 je ..dapat sijil n rm100 yang terpakse dibahagi 4....sijil yang aku rasa sangat sedih hina dan buruk aku bg kepada sesapa yang nak menatang tu..aku tak berminat...pepepun aku korang tgk la gamba gamba tu ye...








ps: to host......plz la kalau nak hosting smthng plz wat research dulu..from start untill end everythng tak kene n tak betol....dah la location tak best langsung....makanan tak sedap...tak friendly lak tuh...logo tak cantek..tshirt lagi cam haram...tag? aku rasa cam takdek pun takpe..sijil yang patot kitorang simpan? aku tak kesah bg kat org lain...result? lagi cm gampang....sume sucks......pendek kata EVOLUTION ? fuck for it!!!

2009 Nippon Young Designer Award
















semekom anda semua..selepas habis azab id dan kesengsaraan 14 yang melerettt tu..akhirnye berjaya aku nak start blog aku yang indah ini semula....yeay...ni la yang aku nak share ngn korang ni sebenarnye....awal bulan aritu nippon announced 20 short listed participants yang anta penyertaan untuk merebot title 2009 Nippon Young Designer Award....aku telah dipaksa oleh encik midon untuk menghantar penyertaan.....oleh kerana terlalu sebokz, maka aku telah menghanar final projek diploma aku yang penuh kontroversi dulu..ni kerje 2006 korang oi..dah berzaman dah ni...kalau ada xpire date memang tidak di maafkan lagi..ibarat susu yang telah menjadi kejuuuuuuee.....beranak pun dah leh siap membina keluarga baru lagi...tetapi org kata rezeki, aku antara 20 short listed itu..n im the only one malay yg short listed untuk kategori interior......erm walaupun tak dapat 1st prize bermaksud melepas i mac desktop dan rm3000, tetapi dapat gak la voucher cat bernilai rm5000...hehehe..rm500 je laa...nyway terima kasih enchek nippon...

Thursday, November 19, 2009

beban dah abes..







aku upload gamba je lah dulu ek..nak tdo..ngantok tahap biadap nih

Monday, November 16, 2009

upgrade ntuk final review

plate 1.3 : taraa..idakle secsntik mne pun


tuan tuan dan puan puan,

hospital lagi ni...view hospital aritu tu telah pun di upgradekan dari water colour ke penggunaan podium hasil sentuhan sendiri (agak keras) dengan merender hanye mengambil masa beberapa minit (kengkadang jam) terhasillah hospital yang indah mengcengkam jiwa..owh view ni baru siap...nurse n doktor yang merenyam tu tak masuk lag...building baru siap lambat skit dapat cf...
owh last week aku ada kenangan nak share korang...next entry k....

Tuesday, November 10, 2009

SERI~


plate 1.2 berjimbaria bersama kek seri


ni gamba lama..waktu membawak bebudak dari yamen melawat negara kite yang indah tak terkata ni...yang tengah tengah (satu satunye pompuan yang idop waktu tuh) name nye lili..aka kak seri..pengiring utama rombongan..pengamal ilmu itam , biru, kuning dan violet..cara posed pun korang leh tgkkn? ketike ini die sdng cube mengamalkan ilmu juzuk ke 4 peringlat siku hitam yakni teknik menggoda menggunakan bau dari buku lalinye...sang adib. (yang berbaju coklat telah hampir digoda...mamat belakang tuh (lecturer malaysia yg ngajo kat yemen) sudah 98% digoda oleh bau buku lalinye (mulut nganga sampai bau jering makan kelmarin pun leh keluar) ejam? yg belakang tu nak..tpi kak seri menolak (not my type katenyeeeeee) aku? hahahahahahah...insal paling selamat ketika itu. kerana aku berjaya menyogok kak seri dengan 3 keping sireh (yang aku curik dari muzium melaka) untuk tidak menggoda aku lalu aku menjadi penasihat beliau ketika itu lantas aku diberi nama: kuih seri muka... sempena nama kak seri..

Monday, November 9, 2009

Lembah Tengah ~ midvalley

plate 1.1 Air panchot kebanggan penduduk Lembah Tengah



weh korang..ari tu aku g mid valley..tetibe aku nampak ade bende yang memancut mancut sambil mengeluarkan cecair kengkadang berwarna warni..dari jauh aku bertanye tanye..apekah bende ituwww...owh my GUCCI..air panchutttt

menariknye, walaupun hanya bersaiz siput sedut berbanding yang ada kat klcc tu, tapi agak menarik gakla menatang yang memancut mancut ni..lokasinye terletak di antara Garden n Mid..ala tengah tengah tu..kat ara delicious tuh....dulu sini banyak org lepak lepak sambil berjimba jimbi..skang nak jimba ape kat sini....merecik recik air berterabur kat situ..tapi ada gak yang masih meneruskan aktiviti jimbaria terrsebut walaupun air mertabur sekeliling..yelah dah haus..nganga je...dapat air free..jimat le tuh..apelah korang ni..asyik nak bende free je...cheh.

nanti rajin korang g la kat sini...tgk air pancut..tengok je....jgn pancut...mengong..

Tuesday, November 3, 2009

hospital lg

arituh aku try render perspective guna water color.tapi cam haram..buruk.wad pediatrik bertukar menjadi royal london sarkas..uiks~pepepun paling best korang tgk la nurse yang ada keje kat hospital ni melentikkkkkkkkkkk katenye.yang atas kersi roda tu taknak naik naik..gatalnye pesakit .yang si doktor pura pura berbual la ngan nurse tu..ko ingat aku tak tau niat ko sebenarnye? hah?

Saturday, October 31, 2009

wadkecemasan


aku rasa tahun ni memang tahun hospital buat aku la....
ari ni aku kene bawak adik aku sorang ni g tgk ibunye masuk wad kecemasa..kol 1230 ptg smalam ketika kami berdua sedang berhibur menikmati hidangan bebola daging sweden atau lebih glamer namenye adalah meatball ikea tuh tetibe dapat kal dr hospital PPUM kat pj...ibunye masuk ward..ape lagi..maka, kami terusssssssss menghabiskan bebola itu dulu sebelum bertolak ke PPUM...hehehe (kantoi x g smayang jomaat)..ermmm terkejut..ibunye dilaporkan kene serangan jantung.....(memang dari dulu dia kata sakit dada) ermm...bukan main risaunye la adik aku sorang tuh..kesian lak aku tgk..last sem waktu final exam die kehilangan ayahnye...sem ni time exam nih ibunye sakit....gabrala budak tuh...die taknak die kehilangan org yang die sayang lagi...sian die..satu satu bala datang menimpa family dia> petikan daripada ibu saudara yang kitorang panggil mama..(mama ni jual nasik lemak kat subang depan sjmc..sedap nak mamposs) dari kol satu kitorang tunggu sambil berkelah dan berkaraoke di depan wad kecemasan tuh.....disebabkan tahap kelembapan staf staf sana mengalahkan itik itik jiran aku yang selalu ganggu perjalanan aku ketika melintas jalan, last last kol 8 malam baru di bawak ke wad..bukan main lama daaa...kalau aku menenun songket dah boleh buat ekspot ke Puerto Rico dah...gamba ni aku snap ketika jam ke 7 berada kat situ..nak menunjuk kasut aku yang tak berapa cantik tu laa...(better than selipa yang adik aku pakai...bau cam cagu je) pepepun..everythng dah semakin ok...ibu pun dah kembali sehat sikit..insyallah takdek pape la tuh...

Wednesday, October 28, 2009

dah tak kusut dah :)


best...smalam dah abes present..setelah b.akhirnye setelah beberapa kali postpone present akhirnye lepas gak... alhamdulillah la..tak teruk sgt pun..wpun tak sehebat miji mahupun hayata ketike present dengan lunak dan merdu nye terhadap keperluan komuniti kampung baru dan juga kompleks sukan untuk warga kurang upaya...namun hospital tengku ampuan rahimah aku leh gak untuk dibanggakan (syok sendiri je nih) Pepepun. 19 ni tetap ada review..mr jazman soh aku rende 3d nak mantapkan lagi markah..katenye lee..ntah idak ke betul ke...tak tau le teman....apepepun..ngadap la beberapa gamba 3d (hasil sketchup) yang aku tak render tu...sengal (tak sempat kowt nak render)..pepepun korang jgn la judge design aku based 3d nih...maklumlah design hospital..bukan kene cantek, tapi kene praktikal...adeh..pecah sebelah buah pinggang aku siapkan projek ni..:(.....

huishh lama plak nak upload menatang nih

Monday, October 19, 2009

hospitalKUyangKUSUT


im sorry..

aku kusut..

pk masalah dunia...

masalah diri sendiri...

masalah assignment....

masalah kerje....

masalah nak skor paper...

n

masalah die........


arghhhhhhhhhhhhh.........


i miss my real BEN FIRDAUS...

Sunday, October 11, 2009

Wednesday, October 7, 2009

dia kata....

katenye...sifat lelaki adalah tak meluahkan perasaan samada marah atau sedih. Lelaki lebih suka simpan dan menyendiri..


..adakah aku perlu ikot kata dia? untuk menunjukkan aku adalah lelaki seperti katanye tu.?


ataupun..


buat cam biasa,


meluahkan bila marah, suka atau sedih?

cemburu, gile or dah nak mampos?

dengan tujuan bukan untuk melukakan,

tetapi meredakan,

jangan ada yang tersimpan.

makan diri sendiri..

lelama hubungan pun ntah ke mana?


entahlaa...


*mayb dia lebih suke berborak menggunakan sms berbanding aku pergi bertanya terus depan muka dia kot...


aku tetap rindu dia.

sedih balik



smalam aku tunggu someone kat cni...2 jam..tapi tu bukan point nye..
kat cni aku rasa alone n empty........rindu memori lama kot






aduh..abru pk nak melonjak lonjak gembira..tetibe emosi jadi tak stabil balik..tak tau nape?.........................................................................



korang...



erm....



adeh....



ntahla.....



taktau nak cakap camner....



tetibe rasa sangat empty..tadi dalam kete bukan main banyak gile bende nak share..tapi..tetibe aku jadi tak tau camner nak luahkan...







aku sangat rindukan dia..rindu waktu sem lepas....waktu aku kenal dia awal awal dulu..................
ermmmm........................



tetibe...



arini rupe rupenye aku baru sedar..



aku amek dia dari org lain yang memang dah lama menunggu dan menjaga dia....

............dan dia merindui orang itu....



.......................



YUNA ni lagu aku waktu last sem..banyak memori...hanya tuhan je yang tau betapa indah memori tu...sebab dia yang mengatur aku untuk bersama sama kenangan tu..nak citer pun tak sama..



sorry guys..unstable emotion ......



(fonts kali ni aku bia itam...no colors for today, sama ngan emosi aku...gloomy)

Tuesday, October 6, 2009

curik masa jap

yeay....akhirnya arini aku berjaya curik masa ntuk mengadap blog yang bukan sahaja lelabah dah bersawang, malahan terdapat beberapa specis serangga dan binatang juga turut serta..Maaf kan lah daku kerana dah lama tak menekan keunci kekunci keyboard ini, maklumlah...bz cam itik gantung la katekan..nyway aku masih belum berjaya buang antu raya tu lagi..hope korang saba k..maka itu [sambil berdiri memegang bendera malaysia] kite simpan dulu citer tu kemudian ari k kengkawan ku yang bijak bestari cam naza bestari.

owh on d other hand, aku nak share skit marathon raye ritu..aku g launchng kedai printing kawan study aku.nama kedai die SI KOPI YANG BIJAK MENCETAK atau nama komersial yang ada di papan tanda kedai die tu berbunyi KOPI PRINT kat seksyen 7 shah alam. lebih kurang je kan..alhamdulillah kawan aku dah berjaya skang.AKEM n RABIATUL, sila bekerje keras sehingga mengumpul wang yang banyak ye.kemudian leh bukak cawangan yang bertajuk TEH BUNGE ataupun MILO AIS mahupun TEH KUNDUR yang bijak mencetak plak..yeayyyy [maka soklan yang agak sensitif pun keluarlah di tempat kejadian] ben ko bile nak wat comeback? ......wah tetibe aku terasa seperti Zaiton Sameon ataupun Sani Sahuri nak wat comeback balik...aduh....erm tengoklah kalau ada rezeki maka keluarlah aku di bidang itu..tapi cam tak je..tak berapa minta la nak kuar tv tv ni...cam poyo je....[sambil menggigit kuku kaki]...
erm papepun korank doakan aku ntuk final projek n presentation serta final paper aku nanti yek...less thn sebulan je ni. adohhh...[meletop tempurung lutut aku tetibe] doakan ntuk kemampuan aku mendesign semula HOSPITAL TENKU AMPUAN RAHIMAH, KLANG yang cantek dipandang oleh sang buku lali itu untuk menjadi sesuatu yang cantik dipandang oleh sang siku dan juga sang mata dan sang kunang kunang. terimas korank..nyway selamat ari raya lagi...
rindu kat korank: wawa, teng, DAKU, sang adib, sang bulu, sang farah. deep dan juga johar nahso
"agak-agaknye berapakah jisim dan ketumpatan cawan kertas ini" kepala otak ko!!

muke aku cam kene strok.. lumpuh suku muke















Wednesday, September 30, 2009

erm..kejap k

salam semua. ada orang tanye nape blog ko diam senyap sunyi bersawang je..
maafla yea, skang memang bagi tugas kat encik lelabah ntuk menjaga blog aku sambil buat sawang sikit kat mana mana area yang die suke kat sini..aku bz skit ehh..bz banyak la...ada keje n study nak kene kejar..final pun dah nak dekat..

aku ada banyak gile nak share ngn korang sume..seyes..tapi ada bende yang menyekat..nanti bile aku dah halau antu raya tu aku share ngan korang k..nyway thnks for following my blog..aku akan try update asap k..

bagi aku bernafas untuk siapkan keje ni dulu..

salam..

Sunday, September 20, 2009

syawalkuu


dari kiri, ben farizal, ben firdaus (aku la tuh) bapaku, ibuku, Fairuz (kakaku) ben fariz



asslamualaikom kawan kawan....SYAWAL ke dua buatku,
semalam aku berborak dengan abangku, tentang adilnya dunia, ujian Allah buat kita..

"......kite ni manusia biasa, tolong seikhlasnye. tak rugi papepun. kebaikan buat dia, pahala buat kita. Ingat niat kene baik, niat lain, maka lain lah hasilnya"

.............................................

aku tak tau kenapa dah masuk syawal meninggalkan ramadhan aku cam sebak. teringat palk tetibe nanti dah takdek suasana nak g berbuka, g bazaar ramadhan dan yang paling sedih aku tak bekesempatan nak g terawikh..ya Allah, zalimnya aku... bulan tu datang bukannye selalu, setahun sekali je..tu pun kalau umor panjang aku temui ramadhan lagi....

"kita ni bukanye baik sangat, solat pun bukan tegak 5 tiang tiang tu, nak dirikan satu pun susah, kadang kadang pun rapuh"

" kita tak tahu antara kita dah Allah, apa yang kita buat tu dapat diterima ke tidak, tapi tak rugikan kalau kite terus buat kebaikan?"

"Tak perlu nak adili diri sendiri atau org lain, Dia lebih mengetahui....tu antara kita dengan Tuhan"

betul Rasulullah dulu ada pesan:

sihat sebelum sakit,
kaya sebelum miskin
lapang sebelum sempit
......
aku tak berapa ingat..(lagi skali aku ni, sangat jahil kengkadang rasenye)

tapi akutak pernah nak beringat pun pepe, ermmmm..ape lah nak jadi aku ni..

tak pernah nak ingat nak saving bile ada duit,
tak pernah nak ingat nak siapkan kerje, last minit baru terhegeh hegeh..
.....
paling aku takot.....
aku tak menghargai mereka yang masih ada, sebelum dia atau aku tiada....
terutamanya Ibu bapa aku,
...
apa yang aku dah buat untuk kebahagian diorang huh?
aduh!!!!
semoga tuhan kuatkan aku untuk terus menjaga mereka dengan kudrat ku sendiri....
tetibe teringat something:

"die kalau ada kat mana mana die mesti call makcik tanye dah makan ke, tanye sehat ke, ok ke..."

tu kata kata ibu kepada allahyarham yasmin ahmad waktu dorang interview dia..ketika orang sekeliling memperburukkan dan mengata tentang dia, Ibu dan Ayanhnye sanagt merindui kehilangan nya...Anak yang sangat menjaga hati dan perasaan kedua ibu bapanya..

tapi kenapa aku tidak
...........

hishhh! ape aku dah ngarot nih...

ntahla, aku skang ni banyak sgt pk..macam macam dalam pale otak ni....
Ya Allah takutnye....

Saturday, September 19, 2009

maaf kan aku

sorry aku ni bukan jenis teliti sangat..maka banyak entry kat bawah tu yang ejaan lintang pukang terkangkang...maafkan aku la yek....
video

raya datang lagi korank!! raya?......hmmm


Semekom semua..yeay ghaye datang lagi..dah setahun berlalu dari raya lepas (memangla.....kate setahun sekali raya,,,gilee) maka beraya sakan kah aku tahun ini..oh! oh!oh! tidak sama sekali tuan tuan dan puan puan...kerana? tanye kenapa? ern tahun lepas aku ala ala mewah skit coz shooting sana sini (cam banyak je padahal citer seketul tu je pun) adalah side income skit....owhhhhh..berat hati nak bercerite,..tahun ini aku sebagai seorang pelajar katenye..erm tau taula akibatnye..bukan dapat duit kuar duit adalah...dahlahtu senin depan ada presentation lak tuh..CINAKOI(sorry dr anuar)..ermm papelah kan....korank doakan aku berjaya je k..


Raya?Tahun 2009 ni? ada kelainan skit kot..beraya ngn rakan rakan baru, orang tersayang lagi..huahahahahaha....(bahalol betol aku ni) erm sebenarnye aku nak citer kat korank skit ni..tapi bukan citer pasal aku la.tpi citer pasal adik aku(aku anak last camner ada adik ni)


Nama die terpakse di rahsiakan nanti timbul controversi la korank (kalah mama juwie, eh mama juwie idop lagi ke?) bukan apa..citer pasal die sanagt menarik dan banyak menyedarkan aku untuk bersyukur dengan apa yang ada..


serius adik aku ni seorang yang sangt tabah aku rasa.. dia baru masuk department aku kat uitm tuh sama ngan aku cume die part 1 aku dah part 5 waktu ituew (aku masih muda la...sial cakap aku dah tua). ketika orang ramai sedang strugle ntuk final projek dan exam, die plak dikejutkan dengan berita kehilangan ayah tersayang..erm bayangkan beb..camner tuh..ngan final paper n projek n presentation lagi...tapi tuhan maha kaya, berkat nasihat abang senior dan kakak senior (wah mari puji memuji) die berjaya melepaskan part 1 die.alhamdulillah....


kesah die tak berhenti waktu tu je. (ni bukan nak burukkan sesapa, hope korang leh jadikan iktibar la k) beberapa bulan kemudian katika cuti sem, die berada di rumah, maka skuter kesayangan yang dibawak tidur dan mandi bersama itu di tunggang oleh abang nye ke tempat kerje , pinjam la dalam bahasa pasa nye. one day ketika aku berada di rumahnye, tetibe die menjerit...erm aku dah agak bende ni akan berlaku, skuter pemberian arwah ayahnye sempena tamat matrikulasi (hebat) hilang menurut abangnye. (tapi kami pernah membincangkan abangnye pasti menjual skuter tersebut suatu hari nanti), sebeluh kes kehilangan skuter berlaku rentetan kehilangan bersiri jugak iaitu dimulakan dengan kehilangan nphone diikuti perfume kesayangnye ck truth dan S.K.U.T.E.R...erm baru kehilangan ayah tersayang, ilang pulak barang barang berharga, dah lah tu skuter tu satu satunye trnsprt keluarga nya...ujian ALLAH tu sangat besar buat dia kawan kawan. ALLAH menguji de ngan perkara perkara yang sangat berat...


Baru baru ini, adik kesayangnye nye masuk hospital akibat keracunan makana (die sgt sayangkan adk n ibu die k korank) kesian die. berulang alik ke HKL melawat adik dia, malangnye aku tak dapat turut serta kerana aku ada kelas (jahatkah aku?) kemudian tak kelaur lagi adik die dr hospital, abang nye bersama anak buah nye eksident plak, tapi tak cedera la...tapi baby tu beb..lebam gak la....esoknye plak, adik lagi sorang eksiden moto, cedere parah..korang mayb tak percaya nasib malang yang mimpa adik aku ni. tapi aku adalah saksi semua perkara ini terjadi..ASTARGFIRULLAHALAZIM..ya ALLAH ....aku aharp die masih mampu bersabar dan terus menjadi seorang yang kuat..


Raya bakal menjelma, aku bagi skit duit raya atas pertolongan dia tolong aku dalam kerje kerje aku, kire gaji la. aku cakap


"duit ni ntuk ko, bukan orang lain tau"


die kata


"OK"


aku tak tau nak marah atau ape. nak menangis pun ada.(cume aku ni hati kering, tak tau nak xpress camner). die habiskan kesemua duit tu untuk membeli barang barang umah, nak cantikkan umah sempena raya katenye. Ni bukan sekali, dulu pun sama, die belikan set bilik tidur untuk ibunye.


"bukan apa, ni je cara yang aku leh bagi nak bagi ibu gembira"

katenyee....


sejuk perut ibunye mengandung.


nak raya ni macam macam lagi agenda dan drama keluaragnye yang berlaku. tapi korang jgn salah sangka. aku bukan nak memburukkan mana mana pihak.just nak berkongsi.


sekiranya kite pk kite :


paling susah, ada lagi org yang lagi susah,

kite paling hensem? ada lagi org yang paling hensem.(tetibe)

paling huduh, ada lagi org yg huduh,

paling kaya? Fikirkan balik.ada lagi yang lebih kaya..

paling miskin? bersyukurlah, kite masih mampu untuk hidup


esok 1 syawal, hari jadi adik aku...raya pertama tanpa ayah. tanpa baju baru, tanpa serba serbi. aku sedih gile perkara perkara ini berlaku kepadanye. bukan kerana dia adikku, tetapi die adalah seorang manusia, sama seperti kita. tapi dia masih mampu lalu semua ni..ALHAMDULILLAH.


kepada encik adikku, percayalah, tuhan tu maha kaya, die tahu apa yang dia lakukan, bersabarlah dengan apa yang berlaku k. ada hikmahnye...tetieb surau kat sebelah umah aku dah start takbir raya...jiran aku yang agak kaya kat atas tu ngah gile membakar mercun berwarna warni kat luar tu...kite dapt dan mampu untuk berfikir, alangkah bersyukurnye kite di hari raya ni, dapat memakai serba sebi baru, masak pelbagai jenis masakan. bergembira bersama ibu ayah, adik beradik.tetapi ada insan lain di luar sana yang masih kekurangan. yang tidak sebahagia kita.(tetibe aku sebak, ermm habuk masuk mata....maka mataku berair seketika)

Sabagai seorang insan yang bernama manusia aku akan cube untuk membantu mu sekuat yang boleh,, sadaya yang aku mampu. Bukan kerana aku adalah abangmu, ....

....







tetapi kerana aku juga manusia seperti mu...








aku tetap menyayangimu.........


Allahuakhbar Allah.....Allahuakhbar Allah.....Allahuakhbar Allah.....

Allahuakhbar Walillah Ilham..

(takbir kat surau masih kedengaran...sayuuu, selamat tinggal RAMADHAN)


Salam Syawal Rakan Rakan...

(mana erti warna warni aidilfitri? atau hanya hitam, putih dan kelabu di aidil fitri, fikirkan)

Saturday, September 12, 2009

buang yang KERUH amek yang JERNIHHH


Tajuk yang cam takdek kene mengene je..ermm nyway setelah setahun memakai omnia1 (genap ghaye tahun lepAs) maka setelah tahap kelembapan dan kebohsanan di tambah saingan dari phone phone hebat seperti i phone dan bagai bagai lagi, maka sebulat suara (aku sorang je pun) dah memutuskan untuk menukar aka trade omnia aku yang dah mengong tu kepada OMNIA2..huhuuh..sangt best. applikasi yang boleh mengalahkan i phone wa cakap lu beb....camera maintain 5 mega pixel...memula aku ingat nak angkat LG Crystal tetapi dah cam pompuan lak aku tgk design die..nyway...hope phone ni ok la..sesama kite mendoakan nye ye.... (aku beli menatang ni kat MOBILE fair kat depan ou senin lepas) hhehe sangap nak paky phone baru...

Wednesday, August 26, 2009

Klang Hospital







nila site model hopital kelang yang mencapap itu..aduh sangapp gileee....nanti aku tunjuk model building plak k..hihihi..ni hasil kerje bebudak group aku yang cantek cantek.rusna, aida and ummi...hihihihhi..thnks korang,sayang sangat korang..

Laman SESAWANG itu ape?


hahaha..tak tau nak tulis ape..sebab dah lama tak menaip kan laman sesawang ni (ape punye bahasa dah) maka jari jariku miang menggatal untuk menaip..hahaha...owh nanti aku ada somethng yang nak share dengan korang..... kisah lama...dah lama tak citer bende ni...cume skang aku cam terpanggil ntuk membahaskannye seperti mana dewan perbahasan parlimen.. so nanti la ye..aku nak wat design hospital klang ni haaaaa...


bytheway photo yang agak mencapap level 9 kat atas tu kebetulan amek tercantik plak aku rasa diriku ni..maka di upload la...takdek kene mengene pun..lantak aku laa

Monday, August 10, 2009

sehari di bukit jelutong

last week (again tak and malas nak ingat hari apa) kitorang berkumpul kat umah baru kami at bukit jelutong ttdi jaya.penghuni umah aku, nua,wee,n zuhri dan jemputan ali menjayakan kejohanan saidina peringkat daerah di rumah kami.(dah berapa lama tak main menatang ni)


permainan ini sangat menarik~kata salah seorang dari peserta
yesssss! nak beli~ kata zuhri dengan bongkaknye selaku penjaga duit

aku main ni memang nak membayar korang je!~kata ali kerana tak dapat beli pape,,,kene bayo je kejenye


ianya berlangsung di padang luar rumah kami~hek

dah amek duit pi mampos~




Tuesday, August 4, 2009

Class dah START balikk

musim pembelajaran dah bermula balik after cuti mengejut uitm ntuk para pelajarnye...maka student kembalilah kami.....last week ari apa tak ingat aku, lili n nuar (selaku tukang amek gamba) g melantak kat NANDOS sacc shah alam yang gah berseri tu..sebab terlalu lapa. aku telah melakukan beberepa aksi yang tak sepatotnye di perlaku di khalayak ramai...(sebenarnye lili aku nampak cam ayam nandos dah...nasib baik lili masih lagi sempurna keadaannye sekarang..)












Thursday, July 23, 2009

berbukeee




last tuesday berbuke ngan 3 jembalang tanah, hutan dan air kat ikeaaa..bestttt

Wednesday, July 22, 2009

its me




knw what guys?


i loveeee to be MYSELF!!!


everythng is about me..not U or event U...