Monday, February 22, 2010

MARCH...


org kata masa itu emas...emas ke? aku pun tak tau..kenapa aku rasa kalau emas memang dah lama aku simpan dalam kotak bawah almari..takdek la terpikir nak susah payah mencari duit ntuk baya duit kete n kedit kad yang bertimbun tu (ni tak termasuk utang piutang ni..bukan along je.angah.acik.alang dan sebagainya)
Kejap je..pejam celik pejam celik dah march...eh mana pergi january ngan februari ha..tetibe je march...dowhhh..ape yang aku dah bazirkan masa sampai aku tak tau skang dah nak masuk bulan ke 3 dalam tahun harimau nih? erm tulaaaaaa...mak dah bgtau...
"kau dah besar..uruskan masa tu bebaik"
perghhh...menanah buku lali dengar....tahun ni menggenapkan aku kepada suku abad aku idop kat muke bumi Allah ni.. 25 tahun...(garu kepala aku) sangat kejap...arghhh lagi skali....mana 24 tahun yang lepas..ape aku dah buat sampai aku tak perasan dah 25 tahun ni? nak mampos agaknye....

...silent.....

ermm lagi skali (garuk kepala) aku dah umor 25..aku takut ni.kenapa umur aku dah 25 ni...(soklan nak kene bagi makan penampar kaki). skang nak kawen? jodoh takdek...takdek sape nak kat aku nih haa.....duit pun takdek...saving?? haraaammmmm mana ada. yang ada skang..kening lebat aku n kete itam aku yang baru servis n tukar emat empat tayar yang baru mencecah hampir rm6ratus....camner nak saving...ada je yang nak kene baya...

....garuk kepala....dahi skali..

~tarik napas pepanjangggg.....~
~lepaaaaaassss~
hurrmmmm

lege skit bile ada oksigen masuk ke dalam lubang kepala otak ni...ketika kepala aku yang masih berdenyut denyut dari smalam ni. sambil memikirkan ape agenda aku yang bakal menyusul dalam masa terdekat ni..alangkah baiknye kalau aku dapat menyusun perjalanan hidup aku ni macammana aku meyusun proses proses design yang dah hampir 6 tahun aku dok mengdap ni..takpun seperti mana aku menyusun kata kata untuk melegekan hati yang tersayang ketika si dia cube menjeling atau membalas pesanan pesana ringkas yang terlalu RINGKAS dari aku? (marah la tuh)...

setakat ini aku tak ada sebarang perancangan untuk masa depanlagi...cume beberapa agenda yang telah diatur untuk mengisi masa lapang ...barangkali...tetapi yang penting dan pasti:

......bumi dan matahari takkan dipisahkan..terima kasih bulan kerana menyinari malam aku...owh tak lupe...tiada lagi jet jet berterbangan kerana hilangnya enjin yang menggerakkan.....semoga pokok berry akan berbuah lebat dan memberi keselesaan kerana enjin jet tidak mampu untuk ke sini lagi....

8 comments:

eqbalzack said...

relax arr...baru 25...abg eq 35 relax je....hehe

Amir Rayyan said...

chaiyok2...ben jgn ngaku kalah ok.....:) take care...

singAsong said...

Umur bukan penentu.....jangan bagi diri stress sangat..nanti semua benda tak jadi plak...

Anonymous said...

Hurmmm....kenapa mesti kenyataan ko yg di bawah sekali penuh sinis?
ada yg ko masih xjelas?!! HOpe ko semakin matang utk bfikir secara rasional n btindak dgn akal yg waras dlm mbuat sesuaTu tindakan.
wiSh u all the bEst n luck....

-E-

Anonymous said...

jgn risau ye encik. matahari ada.

bungeCENGKEH said...

umur baru 25 tapi dah macam umur 35 dah ko nie...ahakssssss

Lelaki Homo said...

25 dah ek. Bila lagi bro? Hehehe.

Afzainizam said...

Assalamualaikum salam sejahtera,
Pemanis kata pembuka bicara;
Dari Blog kami bercerita,
Untuk tatapan sahabat semua.

Bukan kacang sebarang kacang.
Kacang melilit si kayu jati.
Bukan datang sebarang datang.
Datang membawa hajat di hati.

Anak raja main congkak,
Main congkak punya pelan ,
Boleh saya tumpang bertanya,
salam dihulur tanda persahabatan,

Salam ziarah salam kunjungan pada kamu…. Salam dari kejauhan
Salam dari kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami. … kami sedang berusaha membaca older post entry kamu… Wow entry yang menarik

Salam sebuah persahabatan salam perkenalan dari kami salam dihulur tanda sebuah perkenalan ….