Tuesday, January 12, 2010

bulang bintang capricorn


ermmm...2010? new start for me.tapi agak tough to start a new chapter. however, everythg created by a person called BEN FIRDAUS AZRAAI. we start our new life dengan bulan, bintang, matahari dan hujan..its a rotatation mite be..kowt...hwever, camner nak memperoleh bulan? sedangkan di siang hari hilangnya matahari....hadirnya hujan kemudian dan timbul sang bintang yang sudi menemani? hidup tak adil ke? kalau dulu sang superhero sebok untuk menolong dan menyelamatkan dunia...sekarang? wujudnya konflik yang menyelubungi diri seperti mendung menutupi matahari? arghhh...letih tu....erm tapi kadang kadang aku merindui sang asap yang biasa menemani aku. pahit kadang kadang,,tetapi itulah kebahagiaan yang aku cari?? matahari selalu kata....aku DISEBELAH KAMU........bahagia....tapi matahari tak selalu muncul....lumrah alam..ada pulak malam...datang pulak bulan dan bintang...seperti malam yang bulannya dihiris hiris, dan bintang-bintangnya dicarik, masa sang matahari tiada.


aku cume risau, matahari bosan keluar siang lagi...tiada lagi cahaya dan harapan untuk hari esok dowh..nanti malam je yang ada..bulan dan bintang...tu pun tak sebahagia wujudnya matahari...sang matahari jang terLUKA dengan apa yang berlaku.....sesungguhnya aku sangat rindu sang matahari........

2 comments:

MataHARIku said...

matahari? ha..ha..nama sama...

saje je..

Moga matahari itu sentiasa menerangi utkmu..

Moga cahaya bulan itu indah utkmu

Hujan?...ekkkk...'AKU SKANDAL'...

ha..ha...

Mr NAEmnzr said...

owh...saya jugak en ben,sgt2 merindui matahari yg dh hilang tu,hilang di balik awan.hmm..entahla...